De software pakketten van Praxtour

De VirtuReal Cycling software, in combinatie met een Praxtour bike biedt je de meest levensechte indoor fietsbeleving! De software is bedoeld voor de  CourseCruise en CtR bike en is voorzien van Active Resistance. Daardoor voel je de weerstand die bij een beklimming of afdaling hoort. Door te schakelen, bepaal je de zwaarte en je snelheid. Niveaus zijn dus instelbaar, van realistisch zwaar tot bijna weerstandloos.

Met PraxFit software kan op elk willekeurig trainingsapparaat virtueel gefietst worden – zolang er maar een roterende beweging wordt gemaakt. Op eenvoudige wijze worden onze routefilms gekoppeld aan een Thera Trainer, MOTOmed of een Spin- of Cardiobike. Een sensor wordt aan een pedaal gemonteerd en de ANT+ ontvanger wordt vervolgens in de computer gestoken. Omwenteling van de trapas beweegt de film voort.

PraxSpin

Gebruik de prachtige routefilms van Praxtour interactief in de groepstraining. De film wordt op een groot scherm afgespeeld.
Dat biedt een fantastische uitdaging waarbij je je echt op de route waant. PraxSpin speelt de film af in een door de instructeur ingestelde tijd. Met weergave van afstand, tijd, stijgingspercentages en cadans wordt de les nog realistischer. PraxSpin,een extra dimensie in groepstraining!

PraxFilm biedt de mogelijkheid om op zeer eenvoudige wijze films te koppelen aan trainingsapparatuur zoals Cardio Bikes en Loopbanden. Het signaal van de Cadanssensor (fiets) of Loopsensor (loopband) wordt via een draadloze ontvangst doorgegeven. Op basis van de beweging wordt de film afgespeeld en de gebruiker gestimuleerd te bewegen.
Voor het openbaar vertonen van films dient uw organisatie in het bezit te zijn van een vertoningslicentie.  Met deze licentie bent u gevrijwaard tegen auteursrechtelijke aanspraken.